Politika kolačića (EU)

Ova Politika kolačića posljednji put je ažurirana 20. decembra 2022. i odnosi se na građane i legalne stalne stanovnike Evropskog ekonomskog prostora i Švicarske.

1. Uvod

Naša web stranica, https://upshift.ba (u daljem tekstu: „web stranica“) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi pogodnosti sve tehnologije se nazivaju „kolačići“). Kolačiće postavljaju i treće strane koje smo angažovali. U dokumentu u nastavku obavještavamo vas o korištenju kolačića na našoj web stranici.

2. Šta su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i koju vaš pretraživač pohranjuje na tvrdi disk vašeg računala ili drugog uređaja. Informacije pohranjene u njima mogu se vratiti na naše servere ili na servere relevantnih trećih strana tokom naknadne posjete.

3. Šta su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj kod se izvršava na našem serveru ili na vašem uređaju.

4. Šta je web beacon?

Web beacon (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da bi to funkcionisalo, različiti podaci o vama pohranjuju se pomoću web-svjetionika.

5. Kolačići

5.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da vaše korisničke postavke ostaju poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjetu našoj web stranici. Ove kolačiće možemo postaviti bez vašeg pristanka.

5.2 Statistički kolačići

Koristimo statističke kolačiće kako bismo optimizirali iskustvo web stranice za naše korisnike. Pomoću ovih kolačića statistike dobivamo uvid u korištenje naše web stranice. Tražimo vaše dopuštenje za postavljanje statističkih kolačića.

5.3 Kolačići za marketing/praćenje

Kolačići za marketing/praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalne pohrane, koji se koriste za kreiranje korisničkih profila za prikazivanje reklama ili za praćenje korisnika na ovoj web stranici ili na nekoliko web stranica u slične marketinške svrhe.

5.4 Društveni mediji

Na našoj web stranici uključili smo sadržaj sa Facebooka, Twittera i Instagrama za promociju web stranica (npr. „lajk“, „pin“) ili dijeljenje (npr. „tweet“) na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter i Instagram. Ovaj sadržaj je ugrađen kodom izvedenim sa Facebooka, Twittera i Instagrama i postavlja kolačiće. Ovaj sadržaj može pohraniti i obrađivati određene informacije za personalizirano oglašavanje.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovno mijenjati) kako biste pročitali šta rade s vašim (ličnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju su anonimizirani što je više moguće. Facebook, Twitter i Instagram nalaze se u Sjedinjenim Državama.

6. Postavljeni kolačići

Wistia – Marketing/praćenje, statistika

Elementor – Funkcionalno, statistika (anonimno)

Google Fontovi – Marketing/praćenje

YouTube – Marketing/praćenje, funkcionalno

SoundCloud – Funkcionalni

Facebook – Marketing/praćenje, funkcionalno

Twitter – Funkcionalni, marketing/praćenje

Instagram – Marketing/praćenje

H5P – Funkcionalni, praćenje

7. Pristanak

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Sačuvaj postavke”, pristajete da koristimo kategorije kolačića i dodataka koje ste odabrali u iskačućem prozoru, kao što je opisano u ovoj Politici kolačića. Možete onemogućiti upotrebu kolačića putem vašeg pretraživača, ali imajte na umu da naša web stranica možda više neće raditi ispravno.

7.1 Upravljajte postavkama pristanka

Funkcionalne – Uvijek aktivne
Statistika – Moguće podesiti
Marketing – Moguće podesiti

8. Omogućavanje/onemogućavanje i brisanje kolačića

Možete koristiti svoj internet preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju postavljati. Druga opcija je da promijenite postavke vašeg internet preglednika tako da dobijate poruku svaki put kada se kolačić postavi. Za više informacija o ovim opcijama, pogledajte uputstva u odjeljku Pomoć vašeg web preglednika.

Imajte na umu da naša web stranica možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako izbrišete kolačiće u svom pregledniku, oni će biti ponovo postavljeni nakon vašeg pristanka kada ponovo posjetite naše web stranice.

9. Vaša prava u pogledu ličnih podataka

Imate sljedeća prava u pogledu vaših ličnih podataka:

  • Imate pravo da znate zašto su vaši lični podaci potrebni, šta će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.
  • Pravo pristupa: Imate pravo pristupa vašim ličnim podacima koji su nam poznati.
  • Pravo na ispravku: imate pravo da dopunite, ispravite, izbrišete ili blokirate svoje lične podatke kad god to želite.
  • Ako nam date svoj pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati tu saglasnost i izbrisati vaše lične podatke.
  • Pravo na prijenos vaših podataka: imate pravo zahtijevati sve svoje lične podatke od kontrolora i prenijeti ih u cijelosti drugom kontroloru.
  • Pravo na prigovor: možete se usprotiviti obradi vaših podataka. Ovoga se pridržavamo, osim ako ne postoje opravdani razlozi za obradu.

Za ostvarivanje ovih prava, kontaktirajte nas. Molimo pogledajte kontakt detalje na dnu ove Politike kolačića. Ako imate pritužbu na način na koji postupamo s vašim podacima, željeli bismo čuti od vas, ali također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu (Tijelo za zaštitu podataka).

10. Kontakt detalji

Za pitanja i/ili komentare o našoj Politici kolačića i ovoj izjavi, kontaktirajte nas koristeći sljedeće kontakt podatke:

UPSHIFT Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina
Web stranica: https://upshift.ba
Email: upshift.bih@gmail.com
Ova Politika kolačića je sinhronizovana sa cookiedatabase.org 20. decembra 2022.