3.

IME / BROJ TIMA

6

BROJ ČLANOVA/ICA

3

IMENA ČLANOVA / ČLANICA

Nina Pilipović, Nataša Gluvić, Anastasija Katić

LOKACIJA

Gradiška

DEFINISANI PROBLEM NA RADIONICI

Kako bismo mogli da zaštitimo i očuvamo životnu sredinu, te da se ona ozbiljno shvati u zajednici?

Ekologija

MENTOR / MENTORICA

DOBITNICI GRANTA

DA

BOARD TIMA (MIRO / FIZIČKI)

VIDEO (PROJEKAT/IZJAVA)

NAZIV PROJEKTA

Planetarko

GALERIJA (AKTIVNOSTI / MIRO BOARD)

OPIS PROJEKTA

Projekat “Mjesec pomaganja prirodi” u Gradišci su realizovale Nina Pilipović, Nataša Gluvić i Anastasija Katić, učesnice 3. eUPSHIFT radionce, u saradnji sa Udruženjem Most. Treću eUPSHIFT radionicu u BiH organizovala je Humanitarna organizacija Genesis Project iz Banjaluke u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske.

“Mjesec pomaganja prirodi” obuhvatio je mnoge aktivnosti sa temom ekologije i zaštite životne sredine. Građani Gradiške imali su priliku da posjete edukativnu radionicu i priključe se akciji skupljanja smeća u Novoj Topoli i Gradišci, kao i akciji pošumljavanja i uređenja “Sportskog rekreativnog centra Cerovljani”. Izradu i provođenje projekta za hortikulturalno uređenje ovog lokaliteta podržalo je šumsko gazdinstvo “Gradiška”.

Veliku pažnju je izazvala i aktivnost robno-robne razmjene koja je održana 22. aprila povodom obilježavanja Dana planete Zemlje. Posjetioci su donosili svoju korištenu robu koja im više nije potrebna, plastiku ili papir, a zauzvrat su dobijali sadnice raznih biljaka. Podijeljeno je preko 60 sadnica, a nabavku sadnica podržao je i rasadnik Megafloreks svojom velikodušnom donacijom. Tokom ove akcije, i djeca iz vrtića JU “Lepa Radić” u Gradišci su takođe posadili biljke u svoje vrtićko dvorište.

Više informacija o svim aktivnostima tima Planetarko, kao i edukativne objave, kvizove i ankete o životnoj sredini, možete pronaći na Instagram stranici @planetarko.

LINK NA PROJEKAT

https://www.instagram.com/planetarko/

(e)UPSHIFT PODRŽAN / REALIZOVAN

Treći  eUPSHIFT – ostvaren je uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Projekat realizovalo udruženje Genesis Project, Banja Luka.