3.

IME / BROJ TIMA

Čitalići

BROJ ČLANOVA/ICA

5

IMENA ČLANOVA / ČLANICA

Katarina Nedić, Savo Adžić, Andrej Tadić, Manuela Todorić, Nataša Adžić

LOKACIJA

Derventa (Osinja)

DEFINISANI PROBLEM NA RADIONICI

Kako bismo mogli da animiramo mlade da zavole čitanje?

Edukacija, Knjige, Oprema

MENTOR / MENTORICA

DOBITNICI GRANTA

DA

BOARD TIMA (MIRO / FIZIČKI)

VIDEO (PROJEKAT/IZJAVA)

NAZIV PROJEKTA

Čitalići

GALERIJA (AKTIVNOSTI / MIRO BOARD)

OPIS PROJEKTA

Kroz učešće u 3. eUPSHIFT radionici u Bosni i Hercegovini, Tim Čitalići iz Osinje dobio je grant sredstva od 3.000 KM za obnovu i opremanje školske biblioteke u JU OŠ “Đorđo Panzalović” u Osinji. Uz podršku osoblja svoje škole, Katarina Nedić, Savo Adžić, Andrej Tadić, Manuela Todorić i Natasa Adžić opremili su svoju školsku biblioteku novim policama te za nju prikupili preko 550 knjiga!

“Hvala Vam što ste nam ponogli da opremimo školsku biblioteku u JU OŠ “Đorđo Panzalović” u Osinji čime ste uljepšali djetinjstvo i školske dane, ne samo našim prijateljima, već i budućim generacijama naše škole. Radeći na ovom projektu naučili smo da mi mladi možemo dosta učiniti da poboljšamo stvari u svojoj okolini i da uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći. Vi ste nam pomogli da naši snovi postanu java.” rekli su mladi iz Tima Čitalići.

Ana Đurđević, bibliotekar JU OŠ “Đorđo Panzalović”, svakodnevno je radila sa timom đaka u svojoj školi te im pružila podršku za ostvarivanje njihovog cilja. “Ljubav prema čitanju je najljepši dar koji možemo dati djeci, dar koji će ih uvijek iznova uzbuđivati, golicati maštu, razvijati kreativnost, buditi različite emocije i omogućiti da pronađu svoj put u životu.Hvala Vam što ste Vašom donacijom omogućili učenicima JU OŠ “Đorđo Panzalović” iz Osinje da uđu u čarobni svijet knjige i čitanja.” rekla je Ana.

LINK NA PROJEKAT

http://mojasrpska.info/novost/citalici-iz-osinje-osvojili-3000-km-za-ideju-o-animiranju-mladih-da-zavole-citanje/128840

(e)UPSHIFT PODRŽAN / REALIZOVAN

Treći  eUPSHIFT – ostvaren je uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Projekat realizovalo udruženje Genesis Project, Banja Luka.