UPSHIFT i u Bosni i Hercegovini!

Za sve one koji ste već čuli za UPSHIFT, ali i za one koji još niste znamo da će ova vijest obradovati mnoge od vas. Naime, od 2019. godine UPSHIFT program implementirati će još dvije države Balkana, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Ovo je divna vijest za sve mlade osobe iz ovih zemalja jer je UPSHIFT super! 🙂

Pa ajdemo da vidimo šta je to UPSHIFT?

UPSHIFT je inovativni program kreiran u sklopu UNICEF-ovog Ureda za inovacije koji kombinira vodeće pristupe za razvoj, društvenu inovaciju i poduzetništvo kako bi se osnažili omladina i adolescenti da postanu društveni inovatori i poduzetnici.

Kroz kombinaciju radionica društvene inovacije, mentorstva, inkubacije te finansijski podsticaj, UPSHIFT ima za cilj da osposobi mlade ljude s vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u njihovim lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za njih.

Ukratko, UPSHIFT predstavlja trodnevnu radionicu koja spaja mlade i adolescente te kroz razne obrazovne metode pomaže da dođu do inovativnih rješenja problema sa kojim se njihova zajednica suočava.

UPSHIFT BiH se ove godine realizira u sklopu projekta Dijalog za budućnost kojeg zajedno realiziraju tri UN-ove organizacije, UNESCO, UNICEF i UNDP.
Partnerska organizacija je udruženje Laboratorium iz Tuzle.

Jesmo li vas uspjeli zainteresovati za UPSHIFT?
Pratite nas na našoj web-stranici, Facebook stranici, Twitter i Instagram profilu.

Uskoro više informacija!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZAVRŠENA 1. ZAJEDNIČKA UPSHIFT RADIONICA

IZDVOJENI BLOGOVI