, , ,

UPSHIFT ide korak dalje

Iz dana u dan, iz godine u godinu UPSHIFT u Bosni i Hercegovini raste, pa kao što i govori naziv devete po redu UPSHIFT radionice u Bosni i Hercegovini „Korak dalje”, odlučili smo se da ponovo sarađujemo sa timovima koji su već ostvarili pobjede na prethodnim UPSHIFT radinicama.

Na dosadašnjih osam UPSHIFT radionica imali smo 41 tim koji je osvojio grant sredstva i realizovao svoje projekte. Dakle, imali smo veoma težak zadatak da odaberemo samo deset timova koji će napraviti korak dalje i krenuti u nove projekte i novu borbu za grant sredstva u iznosu od 3.000 KM, te na taj način unaprijediti život u svojim lokalnim zajednicama.

Njihovo iskustvo i dobro poznavanje UPSHIFT metodologije, kao i velika pomoć iskusnih mentora, već sada nam govori da ćemo dobiti fenomenalne ideje i da će žiri imati veliki problem da izabere pet najboljih timova koji će osvojiti grant sredstva.

eUPSHIFT: Korak dalje održaće se onlajn od 24. septembra do 1. oktobra 2023. godine.

eUPSHIFT nudi učesnicima priliku da nauče kako da koriste super zanimljive digitalne alate za razvoj svojih ideja na radionici, ali i kasnije.

Wildcard za učešće na eUPSHIFT: „Korak dalje“ dobili su timovi:

  1. Tim: „Lale“ iz Velike Kladuše, sa temom: Seksualno i reproduktivno zdravlje
  2. Tim „Mostari zdravlja“ iz Mostara, sa temom: Niko se ne bavi osnovnim životnim vještinama
  3. Tim „Laste“ iz Glamoča, sa temom: Gubljenje interesa za zajedničku tradiciju
  4. Tim „Gradiška 2023“ iz Gradiške, sa temom: Problem osnaživanja mladih kroz kulturne aktivnosti
  5. Tim „Upper Moon“ iz Bijeljine, sa temom: Profesionalna orijentacija
  6. Tim „Bumblebee“ iz Vidovske (Velika Kladuša), sa temom: Nedostatak prilika u malim sredinama koje uzrokuju našu zatvorenost
  7. Tim „K2U Lelija“ iz Kalinovika, sa temom: Kako preraditi i plasirati proizvode iz naše lokalne zajednice
  8. Tim „Carpe Diem“ iz Bihaća, sa temom: I dalje prisutan nacionalizam u BiH
  9. Tim „Medijski lavirint“ iz Doboja, sa temom: Negativan uticaj interneta na mentalno zdravlje učenika usljed pretjeranog i neadekvatnog korištenja
  10. Tim „Domaćinstvo“ iz Gojevića (Fojnica), sa temom: Kako povezati školsku djecu sa majkom prirodom

 

Naše timove, njihove projekte i mentore detaljno ćemo vam predstaviti na našim društvenim mrežama, zato nas zapratite na Instagramu (@upshift.bosnia.and.herzegovina) ili na Fejsbuku (Upshift Bosnia and Herzegovina).

UPSHIFT program nastao je u UNICEF-ovoj Kancelariji za inovacije i sprovodi se u 38 država širom svijeta. UPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, a uz finansijsku podršku DP World-a.Facebook
Twitter
LinkedIn

ZAVRŠENA 1. ZAJEDNIČKA UPSHIFT RADIONICA

IZDVOJENI BLOGOVI