, ,

Odabrani timovi za 1. BiH UPSHIFT radionicu

Ovoga puta družimo se uživo u Laktašima od 1. do 4. decembra 2022. godine kada se održava 1. BIH UPSHIFT radionica za mlade iz čitave Bosne i Hercegovine. Kao i kroz ostale UPSHIFT radionice, i ovaj put će se učesnici i učesnice u timova takmičiti za grant sredstva u ukupnom iznosu od 15.000 KM kako bi kroz svoje ideje riješili probleme u svojim zajednicama.

Na 1. BIH UPSHIFT-u učestvuje ukupno 11 timova iz 5 osnovnih i 6 srednjih škola. I ove godine imali smo veliki broj prijava, a naš stručni tim imao je zadatak da odabere najboljih 11 koji će sa svojim mentorima raditi na pronalasku rešenja za probleme koje su prijavili.

Odabrani timovi koji će učestvovati na 1. BIH UPSHIFTU su:

 1. Lejla Latić, Lajla Čatak, Asja Zahić, Ensar Gutlić, a rješavaju problem: Ljudi ne vode dovoljnu brigu o svom tijelu, problem pretilosti.
 2. Merima Kurtović, Adna Tunović, Aya El Gaher, Lamija Šator, Amina Karadža, a rješavaju problem: Primjena vještina stečenih kroz predmete praktične nastave.
 3. Jovana Božić, Siniša Brkić, Sergej Bukva, Jovana Čeliković, Maja Popović, a rješavaju problem: Edukacija o kontracepciji kod mladih.
 4. Ajla Alijagić, Aiša Hodžić, Vedad Alihodžić, a rješavaju problem: Učešće mladih u izborima.
 5. Tijana Katanić, Jovana Božić, Ivana Šušak, rješavaju problem: Medijska pismenost kod mladih.
 6. Sergej Đukić, Ajlin Klebić , Elma Žmirić, a rješavaju problem: Seksualno obrazovanje u školama.
 7. Lana Nešković, Milkica Simić, Vaso Petrović, Rajo Tomić, Marija Petrović, Mladen Petrić, a rješavaju problem: Profesionalna orijentacija mladih, planiranje budućnosti.
 8. Marta Milivojević, Lara Pujic, Hristina Crnogorac, Andrija Tešanović, Sergej Jokanović, a rješavaju problem: Sajber nasilje.
 9. Lara Vranješ, Stela Vranješ, Anastasija Bašić, a rješavaju problem: Manjak društveno kreativnih radionica i dešavanja.
 10. Nejla Kazazić, Sarah Zlomušica, Nejra Milišić, Ira Džemat, Miran Nožić, a rješavaju problem: Kako razvijati proaktivnost i volonterski duh kod mladih?
 11. Luka Elez, Lana Jokićević, Nataša Višnjevac, Filip Lalović, Marija Nišić, a rješavaju problem: Nerazvijena svijest o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije u cilju zaštite životne sredine.
 12. Iris Stuhli, Almedina Mujkić, Amila Malić, a rješavaju problem: Promocija kulturnih aktivnosti.

Čestitamo timovima koji su ostvarili pravo učešća na 1. BIH UPSHIFT radionici, a zahvaljujemo se i svim ostalim timovima na njihovim prijavama!

UPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH.

Pratite UPSHIFT na IG @upshift.bosnia.and.herzegovina ili na FB Upshift Bosnia and Herzegovina za informacije o radionici.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZAVRŠENA 1. ZAJEDNIČKA UPSHIFT RADIONICA

IZDVOJENI BLOGOVI