,

Održani treninzi za mentore i mentorice 5. eUPSHIFT radionice

Nakon zatvaranja prijava za 5. eUPSHIFT u BiH nastavili smo sve druge pripreme za radionicu. U proteklih nekoliko sedmica smo bili jako vrijedni pa smo tako obišli 2 prelijepa grada, Višegrad i Bijeljinu, kako bismo za timove 5. eUPSHIFT-a pronašli najbolje mentore i mentorice. I našli smo ih! Novi mentori i mentorice su s našim trenerima prošli obuku prema UPSHIFT metodologiji prilagođenoj za rad u online svijetu, što znači i da su sada vrsni poznavatelji fantastičnog Miro alata. :)

17. januara 2022. godine prvo smo stigli u Višegrad gdje nas je dočekala ekipa od 2 nove mentorice i 2 nova mentora.

trening bijeljina

Već 18. januara bili smo u Bijeljini gdje smo održali čak dva treninga, jedan isti dan, a drugi sutradan, 19. januara. Huh.. dosta puta za ova tri dana, dosta rada, ali i dosta smijeha! 🙂 UPSHIFT metodologiju analizirali smo sa čak 11 novih mentora i mentorica u Bijeljini!

trening bijeljina

Naši treneri, Ljubiša i Draško, uz podršku projektne koordinatorice Nikoline, potrudili su se da novi mentori i mentorice budu pripremljeni za sve izazove koje eUPSHIFT radionica nosi. Vjerujemo da su spremni i da jedva čekaju da rade sa timovima na rješavanju bitnih problema u njihovim zajednicama!

Podsjetimo se, 5. eUPSHIFT se održava 13. do 20. marta 2022. godine, a implementira ga Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH.



Facebook
Twitter
LinkedIn

ZAVRŠENA 1. ZAJEDNIČKA UPSHIFT RADIONICA

IZDVOJENI BLOGOVI