Mladi u Kiseljaku pitaju: “Gdje biti, a ne dangubiti”

U utorak, 22.6.2021. godine, predstavnice tima mladih “Kiseljak Youth Local Initiative” Ajla Behlil i Nedžma Jusupović sastale su se sa načelnikom Općine Kiseljak, g. Mladenom Mišurić-Ramljakom, kako bi razgovarali o mogućnostima za obezbjeđivanje prostora za mlade u Kiseljaku.

Načelnik je istakao da Općina Kiseljak ne raspolaže adekvatnim prostorom koji bi mogao služiti kao omladinski centar te je mladima na raspolaganje stavio prostorije koje Općina već održava.

Nakon sastanka sa načelnikom, mladi su se družili i poručili: “Gdje biti, a ne dangubiti”! Uz pjesmu i društvene igre, pokazali su kako imaju želju da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme, da se druže i sarađuju, ali da im su im za to potrebni adekvatni uslovi i podrška lokalne zajednice.

Gdje biti, a ne dangubiti_Kiseljak_22.6._transparenti

Organizatori ovog druženja, Ajla, Nedžma, Vanesa i Eldar, poručuju: “Naša ideja odnosi se na obezbjeđivanje prostora za rad mladih u Kiseljaku, što bi značilo i posvećivanje više pažnje mladim osobama kako bi se naša zajednica unaprijedila. Predlažemo i čvrsto vjerujemo da bi ovakav, siguran prostor za mlade i prostor za njihov rad doprinjeo jačanju kapaciteta mladih. Posjedovanjem prostora u kojem bi mogli organizovati svoj rad mi možemo da garantujemo povećanje broja i kvaliteta naših aktivnosti koje neće biti usmjerene samo ka mladima, nego ka svim članovima naše lokalne zajednice.”

Inicijativa “Kiseljak Youth Local Initiative” podržana je kroz UPSHIFT program, kojeg implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske. eUPSHIFT ima za cilj da pomogne mladima da svoju ideju o unapređivanju lokalne zajednice sprovedu u djelo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZAVRŠENA 1. ZAJEDNIČKA UPSHIFT RADIONICA

IZDVOJENI BLOGOVI