Počela je 2. eUPSHIFT radionica!

Danas, u 16:00 započela je 2. UPSHIFT radionica koja se održava u okviru Zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost”.

2. eUPSHIFT okupio je mlade ljude s područja: Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Livno, Tomislavgrad, Kupres, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Mostar, Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Čapljina, Stolac, Čitluk, Neum, Trebinje, Ljubinje, Nevesinje, Bileća, Gacko.

Na 2. eUPSHIFT radionici učestvuje 9 timova:

  1. Draga Bošković, Lara Tunjić Laura Tunjić, Nika Milanović – djevojke iz Stoca koje se bave problemom nedostatka adekvatnog prostora u školi za dodatne aktivnosti.
  2. Sara Mijanović, Marija Gurović, Borislav Džodžo iz Trebinja žele riješiti problem ekološke neosviještenosti kod mladih.
  3. Olja Ilić, Nataša Marković, Ivana Savić, Anđela Prstojević, Nevena Vukajlović – djevojke iz Gacka se bave temom Seksualno vaspitanje i reproduktivno zdravlje.
  4. Anđela Ilić, Sanja Gerun, Teodora Veraja, Teodora Gudelj iz Trebinja rade na problemu ​nedostatka humanosti i empatije kod djece školskog uzrasta.
  5. Marija Ćosić, Marija Galić, Ružica Perković nam dolaze iz Kupresa i rade na problemu nasilja u školi.
  6. Leon Lasić, Matea Drljo, Klara Ćavar, Nina Grubišić, Ena Ćorić iz Mostara žele riješiti problem nedostatka prostorija za dodatne aktivnosti u školi.
  7. Amela Omerhodžić, Mateo Grizelj, Layla Gosto iz Mostara bave se problemom neosvještenosti mladih o iskrivljenju kralježnice.
  8. Leila Russell, Hatidža Gološ, Timam Ramić  također iz Mostara žele da riješe problem nedostatka liderskih vještina kod mladih.
  9. Mia Omanovic, Lamija Turajlić, Alma Tipura, Ajla Avdić – Mostar, rade na problemu nedostatka opreme za izvođenje praktične nastave u školi.

Novih 10 mentora će svojim znanjem i iskustvom pomoći timovima da svoja dođu do rješenja problema s kojim su se prijavili.

Kao i prvi, i drugi eUSPHIFT održava se online putem Zoom vidoe poziva i korištenjem aplikacije Miro.

Učesnici su prije početka radionice prošli kroz dvije pripremne radionice, “Od motivacije do inovacije” i Osnove rada u Miro aplikaciji, i uradili su malo istraživanje koje ih je u potpunosti pripremilo za izazove koji ih očekuju u narednih 7 dana.

15. novembar, 8. dana radionice, ovi timovi će prezentirati rješenja do kojih su došli ispred tročlanog žirija koji će odlučiti o tome kojih 5 timova će dobiti nagradne grantove od po 3 000KM za realizaciju svojih ideja.

Timovima i njihovim mentorima želimo mnogo sreće u radu! 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn

ZAVRŠENA 1. ZAJEDNIČKA UPSHIFT RADIONICA

IZDVOJENI BLOGOVI